dnes je 17.4.2024

Input:

PRÍLOHA II - LÁTKY ALEBO VÝROBKY SPÔSOBUJÚCE ALERGIE ALEBO NEZNÁŠANLIVOSŤ

13.12.2022, , Zdroj: Verlag Dashöfer

1.8.2 PRÍLOHA II - LÁTKY ALEBO VÝROBKY SPÔSOBUJÚCE ALERGIE ALEBO NEZNÁŠANLIVOSŤ

prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA; Mgr. Samuel Rybnikár, PhD.

PRÍLOHA II

LÁTKY ALEBO VÝROBKY SPÔSOBUJÚCE ALERGIE ALEBO NEZNÁŠANLIVOSŤ

1. Obilniny obsahujúce glutén (lepok), konkrétne: pšenica (napr. pšenica špaldová a pšenica khorasan), raž, jačmeň, ovos alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich okrem:1

a) glukózových sirupov na báze pšenice vrátane dextrózy ( 17 );

b) maltodextrínov na báze pšenice (17) ;

c) glukózových sirupov na báze raže;

d) obilnín použitých pri výrobe alkoholických destilátov vrátane etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu.

2. Kôrovce a výrobky z kôrovcov.

3. Vajcia a výrobky z vajec.

4. Ryby a výrobky z rýb okrem:

a) rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov alebo karoténových