dnes je 29.3.2024

Input:

PRÍLOHA VII - UVÁDZANIE A OZNAČOVANIE ZLOŽIEK

13.12.2022, , Zdroj: Verlag Dashöfer

1.8.7 PRÍLOHA VII - UVÁDZANIE A OZNAČOVANIE ZLOŽIEK

prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA; Mgr. Samuel Rybnikár, PhD.

PRÍLOHA VII

UVÁDZANIE A OZNAČOVANIE ZLOŽIEK

ČASŤ A — OSOBITNÉ USTANOVENIA TÝKAJÚCE SA UVÁDZANIA ZLOŽIEK V ZOSTUPNOM PORADÍ PODĽA HMOTNOSTI

Kategória zložiek Ustanovenie týkajúce sa uvádzania na základe hmotnosti 
1. Pridaná voda a prchavé výrobky  Uvádzajú sa v poradí podľa hmotnosti v konečnom výrobku. Množstvo vody pridanej ako zložka do potraviny sa vypočíta odpočítaním celkového množstva ostatných použitých zložiek od celkového množstva konečného výrobku. Toto množstvo nie je nutné zohľadniť, ak nepresahuje 5 hmotnostných percent konečného výrobku. Táto výnimka sa nevzťahuje na mäso, mäsové prípravky, nespracované produkty rybolovu1 a nespracované lastúrniky.