1.4.2.6 Článok 22 - Uvádzanie množstva zložiek
prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA; Mgr. Samuel Rybnikár, PhD.
Článok 22
Uvádzanie množstva zložiek
1. Uvádzanie množstva zložky alebo kategórie zložiek použitých na výrobu alebo prípravu potraviny sa vyžaduje, ak sa daná zložka alebo kategória zložiek:
a) vyskytuje v názve potraviny alebo ju spotrebiteľ zvyčajne spája s týmto názvom;
b) na označení zdôrazní slovami, obrázkami alebo graficky alebo
c) je nevyhnutná pre charakteristiku potraviny a na jej odlíšenie od výrobkov, s ktorými by sa pre svoj názov alebo vzhľad mohla zameniť.
2. Technické pravidlá uplatňovania odseku 1 vrátane osobitných prípadov, v ktorých sa množstvo určitých zložiek nemusí uvádzať, sú ustanovené v prílohe VIII.