1.5.1 Článok 36 - Uplatniteľné požiadavky
prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA; Mgr. Samuel Rybnikár, PhD.
Článok 36
Uplatniteľné požiadavky
1. Ak sa informácie o potravinách uvedené v článkoch 9 a 10 poskytujú na dobrovoľnom základe, tieto informácie musia spĺňať požiadavky ustanovené v kapitole IV oddieloch 2 a 3.
2. Informácie o potravinách poskytnuté na dobrovoľnom základe musia spĺňať tieto požiadavky:
a) neuvádzajú spotrebiteľa do omylu, ako je uvedené v článku 7;
b) nie sú nejednoznačné ani mätúce pre spotrebiteľa a
c) podľa potreby sú založené na relevantných vedeckých údajoch.
3. Komisia prijme vykonávacie akty týkajúce sa uplatňovania požiadaviek uvedených v odseku 2 tohto článku pre tieto nepovinné informácie o potravinách:
a) informácie o možnej a neúmyselnej prítomnosti látok v potravinách alebo výrobkoch, ktoré môžu…