dnes je 21.11.2024

Input:

Článok 36 - Uplatniteľné požiadavky

13.12.2022, , Zdroj: Verlag Dashöfer

1.5.1 Článok 36 - Uplatniteľné požiadavky

prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA; Mgr. Samuel Rybnikár, PhD.

Článok 36

Uplatniteľné požiadavky

1. Ak sa informácie o potravinách uvedené v článkoch 9 a 10 poskytujú na dobrovoľnom základe, tieto informácie musia spĺňať požiadavky ustanovené v kapitole IV oddieloch 2 a 3.

2. Informácie o potravinách poskytnuté na dobrovoľnom základe musia spĺňať tieto požiadavky:

a) neuvádzajú spotrebiteľa do omylu, ako je uvedené v článku 7;

b) nie sú nejednoznačné ani mätúce pre spotrebiteľa a

c) podľa potreby sú založené na relevantných vedeckých údajoch.

3. Komisia prijme vykonávacie akty týkajúce sa uplatňovania požiadaviek uvedených v odseku 2 tohto článku pre tieto nepovinné informácie o potravinách:

a) informácie o možnej a neúmyselnej prítomnosti látok v potravinách alebo výrobkoch, ktoré môžu