1.2.2 Článok 4 - Zásady, ktoré sa vzťahujú na povinné informácie o potravinách
prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA; Mgr. Samuel Rybnikár, PhD.
Článok 4
Zásady, ktoré sa vzťahujú na povinné informácie o potravinách
1. Ak si potravinové informačné právo vyžaduje povinné informácie o potravinách, týka sa to informácií, ktoré patria najmä do jednej z týchto kategórií:
a) informácie o totožnosti a zložení, vlastnostiach alebo iných charakteristikách potraviny;
b) informácie o ochrane zdravia spotrebiteľov a bezpečnom používaní potraviny. To sa týka najmä informácií o:
i) charakteristických znakoch zloženia, ktoré môžu byť škodlivé pre zdravie určitých skupín spotrebiteľov;
ii) trvanlivosti, skladovaní a bezpečnom použití;
iii) vplyve na zdravie vrátane rizík a dôsledkov súvisiacich so škodlivou a…