dnes je 26.4.2024

Input:

Článok 4 - Zásady, ktoré sa vzťahujú na povinné informácie o potravinách

13.12.2022, , Zdroj: Verlag Dashöfer

1.2.2 Článok 4 - Zásady, ktoré sa vzťahujú na povinné informácie o potravinách

prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA; Mgr. Samuel Rybnikár, PhD.

Článok 4

Zásady, ktoré sa vzťahujú na povinné informácie o potravinách

1. Ak si potravinové informačné právo vyžaduje povinné informácie o potravinách, týka sa to informácií, ktoré patria najmä do jednej z týchto kategórií:

a) informácie o totožnosti a zložení, vlastnostiach alebo iných charakteristikách potraviny;

b) informácie o ochrane zdravia spotrebiteľov a bezpečnom používaní potraviny. To sa týka najmä informácií o:

i) charakteristických znakoch zloženia, ktoré môžu byť škodlivé pre zdravie určitých skupín spotrebiteľov;

ii) trvanlivosti, skladovaní a bezpečnom použití;

iii) vplyve na zdravie vrátane rizík a dôsledkov súvisiacich so škodlivou a