dnes je 27.4.2024

Input:

Článok 9 - Zoznam povinných údajov

13.12.2022, , Zdroj: Verlag Dashöfer

1.4.1.1 Článok 9 - Zoznam povinných údajov

prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA; Mgr. Samuel Rybnikár, PhD.

Článok 9

Zoznam povinných údajov

1. V súlade s článkami 10 až 35 a okrem výnimiek obsiahnutých v tejto kapitole je povinné uvádzať tieto údaje:

a) názov potraviny;

b) zoznam zložiek;

c) akúkoľvek zložku alebo technologickú pomocnú látku uvedenú v prílohe II alebo akúkoľvek zložku alebo technologickú pomocnú látku odvodenú z látky alebo výrobku uvedeného v prílohe II, ktorá spôsobuje alergie alebo neznášanlivosť a ktorá sa používa pri výrobe alebo príprave potraviny, pričom sa nachádza aj v konečnom výrobku, aj keď v pozmenenom stave;

d) množstvo určitých zložiek alebo kategórií zložiek;

e) netto množstvo potraviny;

f) dátum minimálnej trvanlivosti alebo dátum spotreby;

g) všetky osobitné podmienky skladovania a/alebo podmienky