1.4.1.1 Článok 9 - Zoznam povinných údajov
prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA; Mgr. Samuel Rybnikár, PhD.
Článok 9
Zoznam povinných údajov
1. V súlade s článkami 10 až 35 a okrem výnimiek obsiahnutých v tejto kapitole je povinné uvádzať tieto údaje:
a) názov potraviny;
b) zoznam zložiek;
c) akúkoľvek zložku alebo technologickú pomocnú látku uvedenú v prílohe II alebo akúkoľvek zložku alebo technologickú pomocnú látku odvodenú z látky alebo výrobku uvedeného v prílohe II, ktorá spôsobuje alergie alebo neznášanlivosť a ktorá sa používa pri výrobe alebo príprave potraviny, pričom sa nachádza aj v konečnom výrobku, aj keď v pozmenenom stave;
d) množstvo určitých zložiek alebo kategórií zložiek;
e) netto množstvo potraviny;
f) dátum minimálnej trvanlivosti alebo dátum spotreby;
g) všetky osobitné podmienky skladovania a/alebo podmienky…