dnes je 28.3.2024

Plán obnovy očami Lívie VašákovejPodcastGarancia

25.1.2024, Ing. Lívia Vašáková, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer, Dĺžka záznamu: 00:24:47

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Všeobecné označovanie potravín nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1169/2011Archív

1.8.2023, Mgr. Alexandra Mišinová, LL.M, Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Povinné výživové údaje v zmysle nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1169/2011Archív

1.8.2023, Mgr. Alexandra Mišinová, LL.M, Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 9 - Zoznam povinných údajovArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Vec Breitsamer und Ulrich - Rozsudok Súdneho dvora (tretia komora) zo 22. septembra 2016, C-113/15Archív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

PRÍLOHA XIII - REFERENČNÉ PRÍJMYArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 37 - PrezentáciaArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

ODDIEL 2 - Podrobné ustanovenia o povinných údajochArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

KAPITOLA IV - POVINNÉ INFORMÁCIE O POTRAVINÁCHArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

PRÍLOHA III - POTRAVINY, KTORÝCH OZNAČENIE MUSÍ OBSAHOVAŤ JEDEN ALEBO NIEKOĽKO ĎALŠÍCH ÚDAJOVArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

KAPITOLA I - VŠEOBECNÉ USTANOVENIAArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Nariadenie (EÚ) č. 1169/2011 o poskytovaní informácií o potravinách pre spotrebiteľovArchív

13.12.2022, Mgr. Alexandra Mišinová, LL.M., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 33 - Vyjadrenie na jednu porciu alebo konzumnú jednotkuArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Vec Organisation juive européenne a Vignoble Psagot - Rozsudok Súdneho dvora (veľká komora) z 12. novembra 2019, C 363/18Archív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Vec Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne - Rozsudok Súdneho dvora (druhá komora) zo 27. decembra 2017, C-393/16Archív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 32 - Vyjadrenie na 100 g alebo 100 mlArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Vec Zentrale zur Bekämpfung unlauteren Wettbewerbs Frankfurt am Main - Rozsudok Súdneho dvora (prvá komora) zo 4. septembra 2019, C-686/17Archív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Vec Severi - Rozsudok Súdneho dvora (štvrtá komora) z 10. septembra 2009, C-446/07Archív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 38 - Vnútroštátne opatreniaArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 45 - Oznamovací postupArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

OZNÁMENIA EURÓPSKEJ KOMISIE K NARIADENIU O POSKYTOVANÍ INFORMÁCIÍ O POTRAVINÁCH SPOTREBITEĽOMArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 42 - Vyjadrenie netto množstvaArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 47 - Prechodné obdobie pre vykonávacie opatrenia alebo delegované akty a dátum ich uplatňovaniaArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 26 - Krajina pôvodu alebo miesto pôvoduArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 43 - Dobrovoľné uvádzanie referenčných príjmov pre osobitné skupiny obyvateľstvaArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 21 - Označovanie určitých látok alebo výrobkov spôsobujúcich alergie alebo neznášanlivosťArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 27 - Návod na použitieArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 41 - Alkoholické nápojeArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 54 - Prechodné opatreniaArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 44 - Vnútroštátne opatrenia pre nebalené potravinyArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 50 - Zmeny a doplnenia nariadenia (ES) č. 1925/2006Archív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

KAPITOLA VI - VNÚTROŠTÁTNE OPATRENIAArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 24 - Dátum minimálnej trvanlivosti, dátum spotreby a dátum zmrazeniaArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 36 - Uplatniteľné požiadavkyArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 22 - Uvádzanie množstva zložiekArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 14 - Predaj na diaľkuArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

SÚVISIACA JUDIKATÚRA SÚDNEHO DVORA K NARIADENIU O POSKYTOVANÍ INFORMÁCIÍ O POTRAVINÁCH SPOTREBITEĽOMArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 10 - Dodatočné povinné údaje pre osobitné druhy alebo kategórie potravínArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

PRÍLOHA XII - OBJEMOVÁ KONCENTRÁCIA ALKOHOLUArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ

Článok 15 - Jazykové požiadavkyArchív

13.12.2022, prof. JUDr. PhDr. Tomáš Gábriš, PhD., LLM, MA, Mgr. Samuel Rybnikár, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Označovanie potravín v EÚ